Кошик порожній
Кухня. Як вибрати витяжку
20/11/2019

Витяжка, яку ви виберете, буде залежати від вашого кухонного обладнання та планування вашої кухні.
Що таке витяжка?
При приготуванні їжі може утворюватися багато гарячого повітря, пара і сильних запахів, а забезпечення належної вентиляції вашої кухні зменшить потребу в її очищенні і допоможе вам контролювати загальну температуру і вологість у вашому домі.
Витяжка - це вентиляційний отвір, розташоване над вашою поверхнею (або «зоною», якщо ви віддаєте перевагу), і, ймовірно, це кращий спосіб провітрити вашу кухню, поки ви готуєте.
Розміри і стилі
Для того, щоб витяжка було ефективної, зона її дії повинна охоплювати всю область печі або конфорки. Важливо виміряти цю область, щоб ви купили правильний розмір. Ви виявите, що вони зазвичай бувають розміром 600 мм і 900 мм - що відповідає загальноприйнятим стандартним і дуже широким розмірами духовок і варильних панелей.
Як тільки у вас є правильний розмір, вам потрібно визначити правильний стиль і те, яка витяжка найкраще підходить до стилю і плануванні вашої кухні. Є три основних типи вентиляційних витяжок на вибір:
Фіксовані витяжки: цей тип є найбільш поширеним. Фіксовані витяжки не розширюються і прибираються. Вони, однак, мають великий фільтр.
Висувні витяжки: також відомі як забираються витяжки. Цей тип поширюється на простір для приготування їжі, коли це необхідно, і відводиться назад, щоб заощадити простір, коли воно не використовується. Зазвичай це найменш потужний тип.
Витяжка навісом: це популярний вибір в деяких будинках. Їх можна встановити на стіні або на кухонному острові. Витяжки навісу пропонують велику потужність всмоктування, ніж інші типи.
Показники витяжки
Зверніть увагу, що «потужність» витяжки, як правило, вимірюється з точки зору кількості кубічних метрів на годину (м³ / год) повітря, який вона відбирає. Швидкість витяжки повітря понад 600 м³ / год вважається найпотужнішою, хоча більшість витяжок допускають як мінімум дві швидкості.

Існують різні варіанти, коли мова йде про вентилятори, які використовуються в різних витяжках, але два найбільш поширені - це традиційні обертові лопатеві вентилятори і відцентрові вентилятори в формі бочки, причому відцентрові вентилятори зазвичай тихіше з цих двох. Шум від витяжки може бути дуже серйозним - неправильний вентилятор в маленькій житловій зоні відкритого планування може бути оглушливим.
Матеріали і особливості
Як і все інше на вашій кухні, ваш асортимент може бути побудований з використанням різних матеріалів на ваш смак. Це включає в себе такі речі, як нержавіюча сталь, скло.Це також може включати в себе якесь світло. Де можливо, вибирайте як можна більше світла. Потужний світло допоможе зробити приготування їжі набагато простіше.
В даний час дистанційні витяжки також доступні з датчиками, які автоматично активуються, коли вони відчувають, що вони необхідні. Ви також можете купити витяжку з таймерами - зручний варіант, якщо ви готуєте весь день або хочете залишити її на деякий час, поки їжа остигає.
Канальний або рециркуляционний
Після того, як ви визначилися зі стилем, вам потрібно оцінити варіанти вентиляції. Існує два типи вентиляційних отворів: канальні і рециркуляційні.
Канальні вентиляційні отвори використовують повітроводи для відводу диму поза домом. Їх може бути складно встановити, але це найефективніший продукт. Повітроводи повинні бути прямими і короткими, і їх ніколи не слід випускати в іншу кімнату.
З іншого боку, рециркуляційні отвори пропускають брудне повітря через вугільний фільтр до того, як повітря повертається на кухню - цей фільтр допомагає зменшити запахи. Металевий фільтр також використовується для видалення жиру і масла. Зокрема, цей фільтр необхідно регулярно чистити або замінювати. Витрати на заміну можуть доходити до 100 доларів.
Коли ваша витяжка встановлена, важливо переконатися, що тепло, яке вона випромінює на кухні, не вплине на сусідні шафи. Якщо ви стурбовані цим, обговоріть варіанти ізоляції зі своїм будівельником.
Коментарі
Не знайдено дописів